9:21, sobota, 28.09.2024
Maribor

Občan v reki opazil truplo

|

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je ob 16.28 uri v Ljubljani na reki Savi občan opazil plavajoče truplo.

Vlada za odpravo plačnih nesorazmerij predvideva 267 milijonov evrov

|

Vlada je na današnjih pogajanjih sindikatom javnega sektorja predstavila predlog za odpravo plačnih nesorazmerij, težak 267 milijonov evrov. Sindikati uradnega predloga še niso prejeli, zato ga podrobno niso želeli komentirati, je pa po besedah vodje pogajalske skupine dela sindikatov Jakoba Počivavška na prvi pogled znesek nižji od pričakovanj.

Koliko denarja bo za osvojitev Gira dobil Primož Roglič?

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je minuli vikend postal zmagovalec dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine po treh tednih poleg tekmecev premagal še številne padce, sneto verigo na Višarjah in tamkajšnji peklenski klanec do večne slave.

FOTO in VIDEO: Dravsko kolesarsko pot in kaj vse ponuja lahko od zdaj naprej odkrivate tudi preko aplikacije Drava Bike

||||

Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe. Kliče tudi k raziskovanju skritih kotičkov, naravnih lepot in bogate biotske pestrosti tako živalskih kot rastlinskih vrst. Vse, kar lahko doživimo na in ob reki Dravi, bo kolesarjem in drugim odslej pomagala odkrivati nova mobilna aplikacija Drava Bike, ki je nastala v okviru projekta […]

Umrla je Sabina Mlakar, nekdanja udeleženka šova Kmetija

Umrla je Sabina Mlakar, nekdanja tekmovalka resničnostnih šovov Kmetija in Ljubezen po domače, navaja portal 24ur. V krogu družine se je poslovila v 59. letu starosti, še piše portal 24ur. Kot je razkrila že v času, ko je tekmovala v šovih, se je leta borila z rakom na pljučih, a je kljub temu pozitivno gledala […]

Slovensko šolstvo po mnenju udeležencev posveta na prelomni točki

Slovensko šolstvo je na prelomni točki, saj se vzgojno-izobraževalni zavodi soočajo s težavami, ki jih sami ne morejo več reševati. Najbolj pereči sta kadrovska stiska in nezadostno financiranje. Če se k reševanju ne bo pristopilo celostno, bo sledil kolaps sistema, so opozorili na posvetu o aktualnih težavah vzgojno-izobraževalnega sistema.