5:35, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: Čustveno slovo Samirja Handanoviča od Interja

Nekdanji slovenski reprezentančni nogometni vratar Samir Handanović po enajstih letih zapušča vrste milanskega Interja. Slovo 38-letnega Ljubljančana je na klubski spletni strani potrdila tudi slovita italijanska zasedba, ki se je letos uvrstila v finale evropske lige prvakov in v Istanbulu proti angleškemu Manchester Cityju izgubila z 0:1.

Nacionalni center za umetno inteligenco bo najverjetneje zaživel že do konca leta

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh in minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič sta se v prostorih Ministrstva za digitalno preobrazbo sestala s potencialnimi deležniki bodočega slovenskega centra za umetno inteligenco, z namenom povezovanja na področju umetne inteligence v Sloveniji.

Z intenzivnejšim nadzorom nad neprimerno obnašanje v gozdu

Zavod za gozdove Slovenije je letos začel intenzivneje izvajati gozdarski nadzor, s katerim želi obiskovalce gozda opozoriti na primerno obnašanje. V zadnjih treh mesecih, odkar nadzor izvajajo v večjem obsegu, so pri nadzoru zaznali več kršitev z vožnjo z vozili na motorni pogon in nepravilnim parkiranjem.

DPD gradi največji distribucijski center na tem področju

DPD Slovenija, ki deluje pod okriljem globalne skupine Geopost, je letos aprila začel z izgradnjo največjega distribucijskega centra na tem področju. Imenuje se Adriatic HUB in bo hkrati obdeloval pakete za Slovenijo in Hrvaško.