23:25, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: V oddaji Vzhodna mestni svetniki kritični do vmešavanja podžupana v dokumente

V sredo, 11. oktobra, se je začela nova sezona oddaje Vzhodna. V goste smo povabili vse predstavnike svetniških skupin v mestnem svetu v MO Maribor. Udeležbo so potrdili: Milan Mikl (SDS), Alenka Iskra (SD), Stojan Auer (LPR), Igor Jurišič (Stranka Mladih – Zeleni Evrope) in Zdravko Luketič (NSi). Namesto Auerja, ki je imel neodložljive obveznosti, […]

FOTO: Zanimiv pouk v muzejski šoli v Vitomarcih

Kulturno umetniško društvo Vitomarci skrbi za Muzejsko šolo v Vitomarcih. V preteklih dneh so tako za obiskovalce pripravili kar tri ure “pouka” v učilnici, ki je urejena kot v starih časih.

Računsko sodišče dalo Občini Juršinci za leto 2021 mnenje s pridržkom

Računsko sodišče je Občini Juršinci v pregledu njenega poslovanja v letu 2021 izreklo mnenje s pridržkom. Nepravilnosti je med drugim ugotovilo pri pripravi in izvrševanju proračuna, prodajah in oddajah premoženja, javnih naročilih pri investicijskih odhodkih, tekočih transferih nepridobitnim organizacijam in ustanovam ter zadolževanju.

Negativni učinki pandemije covida-19 še vedno bremenijo razvoj in zdravje otrok

Javnozdravstvena kriza v času pandemije covida-19 je imela negativne učinke na telesno zmogljivost otrok, ki pa še vedno niso izzveneli, razkriva študija raziskovalcev s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani in Kineziološke fakultete Univerze v Zagrebu. Pravkar so jo objavili v znanstveni reviji The Lancet Regional Health Europe.