21:19, petek, 27.09.2024
Maribor

Prevolnik Rupel: Na ministrstvu za zdravje bomo nadaljevali delo, ki smo ga zastavili

Nova ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je za medije po imenovanju v DZ poudarila, da bodo na ministrstvu za zdravje nadaljevali zastavljeno delo, v zadnjih treh mesecih je namreč opravljala funkcijo državne sekretarke. Povedala je, da na ministrstvu za zdravje med drugim pripravljajo interventni zakon s številnimi ukrepi.

V preiskavo o brskanju po računih vpletenih 224 transakcijskih računov

|

Potem ko so mediji poročali, da je NPU kazensko ovadil nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja in njegove najtesnejše sodelavce, so na NPU potrdili kazenski pregon več uradnih oseb iz enega od državnih organov. Damjan Petrič z GPU je danes dejal, da je šlo za nezakonit vpogled v 224 transakcijskih računov.

Novi najnižji vrednosti spremljanih košaric živil

|

Povprečna vrednost osnovne košarice 15 skupin živil je bila ob popisu 9. oktobra za okoli štiri odstotke, razširjene košarice 28 skupin živil pa za okoli tri odstotke nižja kot ob prejšnjem popisu 26. septembra. Obe sta dosegli novo najnižji vrednost doslej. V obeh košaricah je povprečno polovica izdelkov slovenskega porekla.

Takšno bo Martinovanje v srcu najstarejšega slovenskega mesta

|||

Martinovanje, največji praznik vina, je v mestu z najstarejšo slovensko vinsko kletjo vedno posebno doživetje. Uživajte v glasbi, okušanju najboljših vin, mošta in drugih kulinaričnih dobrot lokalnih ponudnikov ter v vinsko obarvanem kulturnem programu.

Vrnitev Karla Erjavca v politiko

Dobro leto po odmiku se je Erjavec na presenečenje vseh vrnil v politiko ob konstruktivni nezaupnici vlade Janeza Janše, da bi postal novi predsednik vlade, a je predlagateljem poskus spodletel. Za uspeh nezaupnice bi potrebovali 46 glasov, a so jih dobili samo 40, navaja Slovenske novice.

Sharon in Ozzy Osbourne razmišljata o evtanaziji

Zakonski par Sharon Osbourne in Ozzy Osbourne se je že pred leti odločil, da se bo zatekel k evtanaziji, v kolikor bo kdo od njiju diagnosticiran z boleznijo, ki spada med nevrodegenerativna stanja, poroča Metropolitan.