7:12, petek, 27.09.2024
Maribor

Skupina mladoletnikov verbalno in fizično večkrat napadla skupino dijakov

V zadnjih dveh tednih je pred Šolskim centom Novo mesto skupina mladoletnikov verbalno in fizično večkrat napadla skupino dijakov, ki naj bi morali pomoč poiskati tudi na urgenci, so za portal 24ur.com potrdili tako v Šolskem centru Novo mesto kot na policiji, kjer so mladoletne storilce izsledili in privedli na policijsko postajo.

Jelka Godec: Vladno pranje umazanega perila v javnosti zaskrbljujoče

|

Na nedavno pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo DZ in burno dogajanje v koaliciji so se danes odzvali tudi v SDS. Ocenjujejo, da smo priča “vladnemu pranju umazanega perila v javnosti”, hkrati pa skrbi, kakšni so odnosi med ministri in premierjem Robertom Golobom, je dejala vodja poslancev SDS Jelka Godec.

Pomembne informacije pred dnevom spomina na mrtve

Bliža se dan spomina na preminule svojce in prijatelje, ko številni ljudje obiščejo grobove svojih bližnjih, prižigajo sveče in prinašajo cvetje. Za obisk pokopališč na Pobrežju in Dobravi so iz Pogrebnega podjetna Maribor posredovali nekaj pomembnih informacij.

Ravnajte samozaščitno: Gibanje na prostem bo nevarno!

|

Zaradi napovedanih izrednih vremenskih razmer je v pripravi odredba za dvig pripravljenosti celotnega sistema, je pojasnil poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan. Pristojni prebivalce ogroženih območjih pozivajo, naj bodo pripravljeni in ukrepajo samozaščitno ter naj ne rešujejo premoženja takrat, ko je treba reševati življenja.

Magnifico je postal dedek

||

Peter Pešut je sin priljubljenega glasbenika Magnifica in tudi sam glasbeni izvajalec z imenom Rex, poročajo Slovenske novice.