5:38, petek, 27.09.2024
Maribor

V Lendavskih goricah ob stolpu Vinarium načrtujejo restavracijo in gondolo

Občina Lendava želi ob stolpu Vinarium v prihodnjih treh letih zgraditi restavracijo s kletjo, k stolpu pa naj bi vozila gondola. Za restavracijo so že pridobili gradbeno dovoljenje, za gondolo pa koncesijo. Projekt ocenjujejo na devet milijonov evrov, računajo pa na evropska sredstva, je povedal župan Janez Magyar.

McDonald’s presegel pričakovanja

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s je v tretjem letošnjem četrtletju prihodke medletno povečal za 14 odstotkov na 6,69 milijarde dolarjev.

FOTO: Ob dnevu vseh svetih se pripravlja več tradicionalnih jedi

|||

Na prvi november, dan vseh svetih, je v Sloveniji in tudi v drugih katoliških državah običajno, da se obišče grobove umrlih svojcev in prižge sveče, položi cvetje ali kak drug predmet v spomin na umrle svojce. Tisti dan ali pa v dnevih okrog 1. novembra pa se sorodniki velikokrat tudi obiščejo. Takrat je tudi čas, […]

FOTO: Zaradi stanja na terenu svetujejo evakuacijo

|

Danes se je sestal občinski štab civilne zaščite občine Tolmin in zaradi slabe vremenske napovedi in sedanjega stanja v tej občini pripravil akcijski načrt za ukrepanje v prihodnjih dneh, med drugim sta poveljnik štaba Miha Vencelj in tolminski župan Alen Červ svetovala prebivalcem Baške grabe preventivno evakuacijo.