7:16, petek, 27.09.2024
Maribor

Vožnja s taksiji draga loterija

|

Vožnja s taksiji je dražja, če potrošnik izbere taksi, ki stoji na postajališču, zato ocenjevalci Mednarodnega inštituta za potrošniške raziskave priporočajo, da prevoz naroči po telefonu ali prek aplikacije. Skupna ugotovitev njihove preverbe kakovosti te storitve je, da “gre včasih za loterijo, ki je lahko tudi precej draga”.

V EU lani zaseženih za več kot dve milijardi evrov ponaredkov

V EU je bilo na zunanji meji in notranjem trgu lani zaseženih približno 86 milijonov ponarejenih predmetov v vrednosti več kot dve milijardi evrov, sta v skupnem poročilu izpostavila Urad EU za intelektualno lastnino in Evropska komisija. Glavna država porekla ponaredkov ostaja Kitajska, sledita ji Turčija in Hongkong.

Neža Klančar z državnim rekordom potrdila nastop v Parizu

Slovenska plavalka Neža Klančar je na mednarodnem mitingu v Rotterdamu zasedla drugo mesto in z dosežkom 24,70 dosegla nov slovenski rekord na 50 m prosto. S tem je članica ljubljanske Olimpije odplavala tudi normo za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Vlada in sindikati po skoraj dve mesecih danes nadaljujejo pogajanja

|

Vlada in sindikati javnega sektorja se bodo danes srečali za pogajalsko mizo. Po skoraj dveh mesecih bodo nadaljevali pogajanja o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij. Sindikati pričakujejo tudi, da jim bo vladna stran predstavila predlog, na kakšen način bi se plače v javnem sektorju v prihodnjem letu uskladile z inflacijo.

Mariborčani premagali Olimpijo

|

Nogometaši Maribora so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo s 3:1 (3:0). Za Maribor je dvakrat zadel Jan Repas, enkrat, z bele pike, pa Arnel Jakupović. Enajstmetrovko je ob koncu tekme za Olimpijo unovčil tudi Mustafa Nukić. Prvi večni derbi sezone so v Ljubljani dobili zeleno-beli, ki so v Ljudski vrt prišli v […]