5:41, petek, 27.09.2024
Maribor

V delovni nesreči umrl 22-letni moški

Kranjski policisti so bili danes nekaj po 14. uri obveščeni o dogodku, kjer je pri izvajanju del na strehi enega izmed objektov na območju Preddvora, umrl 22-letni moški.

Umrla nekdanja ministrica

V 82. letu starosti je umrla prva ministrica za delo v samostojni Sloveniji in nekdanja veleposlanica Jožica Puhar, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Minister Luka Mesec je svojcem izrazil sožalje.

ZSSS med osrednje izzive v 2024 uvršča zvišanje minimalne plače, to predlagajo

|

ZSSS med osrednje izzive v 2024 uvršča zvišanje minimalne plače, ki naj bi bilo vsaj 7,5-odstotno, davčno reformo, ki bi v primeru razbremenitve plač bolj obremenila premoženje, nove dopolnitve zakona o delovnih razmerjih, med drugim z osnovami plačnega modela v zasebnem sektorju, pokojninsko reformo in ureditev področja zdravstvenega zavarovanja.

Umrl kipar

|

V 101. letu starosti je danes v Velenju umrl akademski kipar in eden pionirjev slovenskega industrijskega oblikovanja Ciril Cesar, so sporočili iz družinskega kroga. V Mozirju rojeni Cesar je v več kot 60-letnem delovanju ustvaril obsežen kiparski in oblikovalski opus, v Gorenju pa je med drugim vodil oddelek za projektiranje in oblikovanje.