7:12, petek, 27.09.2024
Maribor

Umrla slovenska glasbena legenda

V 79. letu starosti je umrl citrar Miha Dovžan, je poročal Radio Slovenija. Splošni javnosti je najbolj znan po kultni melodiji Urbana Kodra, ki jo je posnel za film Cvetje v jeseni, Dovžanovo skladbo Srne pa je skupina Laibach priredila za film Jekleno nebo.

Golob ob dveh letih dela vlade: Rezultati bodo prinesli še en mandat

Vlada obeležuje polovico mandata. Premier Robert Golob je dejal, da so na dosežke kot koalicija ponosni. Zagotovil je, da vlada nadaljuje pripravo strukturnih reform, prav danes je sprejela izhodišča za davčno, prav tako je sprejela izhodišča za spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti. Prepričan je, da bodo rezultati prinesli še en mandat.

POZOR: Izdan vijoličen alarm za naše kraje

|

Popoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo. Na severozahodu bo občasno deževalo, krajevne plohe in kakšna nevihta bodo lahko tudi drugod po Sloveniji. Ob morju bo začel pihati jugo. Temperature bodo od 17 do 24 °C.

Slovenski raziskovalci razvili vnašanje cepiv v telo preko lične sluznice

||

Raziskovalci Kemijskega inštituta so skupaj s sodelavci z ljubljanske fakultete za farmacijo, UKC Ljubljana, Klinike Golnik in sodelavci iz Nemčije razvili in testirali vnašanje cepiv v telo s pomočjo t. i. mukoadhezivnih filmov. Film se preprosto prilepi na lično sluznico, ki je lahko dostopna in dobro prekrvljena, so zapisali na inštitutu.