5:16, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Slovenskim odbojkarjem četrto mesto v ligi narodov

Slovenski odbojkarji so ligo narodov končali na četrtem mestu. Po porazu z Japonsko v polfinalu so jih v malem finalu zaključnega turnirja v Lodžu premagali še gostitelji Poljaki, tekmo so dobili z izidom 3:0 (24, 16, 17).

Dolge kolone na slovenski avtocesti

Na primorski avtocesti na več odsekih nastajajo zastoji, od Postojne proti Ljubljani je dolg več kot deset kilometrov. Zastoji so med drugim tudi na štajerski avtocesti pred priključkom Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani in na gorenjski avtocesti pred Brnikom proti Karavankam, poroča prometnoinformacijski center.

Po napadu v Srbiji izdali rdeče varnostno opozorilo

V Srbiji so po sobotnem napadu pred izraelskim veleposlaništvom, v katerem je bil ranjen policist, izdali rdeče varnostno opozorilo. Predsednik Aleksandar Vučić je danes napovedal, da bo opozorilo najverjetneje v veljavi do torka. Policija je doslej v zvezi z napadom pridržala dve osebi, ki sta domnevno povezani z napadalcem.

Prihajajo močne plohe in nevihte

V ponedeljek bodo Slovenijo zajele plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Možni so toča, močni sunki vetra in krajši nalivi. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo možna razlivanja hudournikov in zastajanje padavinske vode, vodotoki pa lahko velike pretoke dosežejo tudi drugje.

V nesreči hudo poškodovan motorist

Včeraj zvečer se je na lokalni cesti izven naselja Sp. Velovlek, na območju občine Ptuj, zgodila prometna nesreča III. kategorije, zaradi izsiljevanja prednosti 60-letnega voznika motornega kolesa, kateri je trčil v 56-letnega voznika osebnega avtomobila.