5:16, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: Hude posledice toče, zalitih pa tudi več več stanovanjskih in kulturnih objektov ter športnih dvoran

Nevihte, ki so zjutraj nastale v Furlaniji-Julijski krajini, so se dopoldne pomaknile nad severozahodno Slovenijo. Ob tem je na postaji Kanin v 30 minutah padlo 24 milimetrov dežja. Dopoldanske krajevne plohe in nevihte so tako zajele predvsem območja občin Bleda, Radovljice, Tržiča, Kanala ob Soči, Cerkna, Škofje Loke, Medvod, Domžal, Kamnika, Grosuplja, Sevnice in Ivančne […]

Precejšna podražitev goriv, to so nove cene

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega omrežja se bo opolnoči zvišala za 3,4 centa na 1,479 evra za liter. Liter dizla bo dražji za 5,2 centa, nova regulirana cena pa bo 1,507 evra za liter. Zvišala se bo tudi cena kurilnega olja, in sicer za 5,6 centa na 1,145 evra za liter.

Danes bomo navijali verjetno vsi, a kako, je odvisno tudi od astrološkega znamenja. Kdo navija najbolj strastno in glasno?

Danes je pred slovensko nogometno reprezentanco odločilna tekma. Verjamemo, da nihče od navijačev ne bo ostal ravnodušen. Pogledali smo, kakšni pa so ti navijači glede na astrološko znamenje. Športni navijači prihajajo v vseh oblikah in velikostih, vsak s svojim načinom, kako izražajo podporo svojemu najljubšemu timu ali športniku. Nekateri so glasni in energični, medtem ko […]

Blizu slovenske meje grozljiv zločin: 22-letnica ubila novorojenčka

Hrvaško pretresa novica o smrti novorojenčka v krapinsko-zagorski županiji. Policija za uboj komaj rojenega otroka po pisanju hrvaških medijev sumi njegovo 22-letno mamo, ki je od nedelje v priporu. Da je uboja osumljena 22-letna hrvaška državljanka, so danes potrdili tudi na hrvaškem državnem tožilstvu.

Višji sodniki skoraj v celoti potrdili sodbo Abramovu za umor Sare Veber

Celjsko višje sodišče je skoraj v celoti potrdilo prvostopenjsko sodbo tamkajšnjega okrožnega sodišča, ki je julija lani Sebastiena Abramova spoznalo za krivega umora nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, poroča spletni portal 24ur. Po informacijah odvetnika staršev umorjene Matjaža Šalovena so Abramovu kazen znižali za eno leto.

Predsednica RS ob zaključku Meseca ponosa in ob incidentih v Mariboru

Napadi na predstavnike LGBTIQ+ skupnosti so nedopustni in predstavljajo krut opomnik, da se ta skupnost še vedno sooča z diskriminacijo in nasiljem, je v izjavi ob zaključku meseca ponosa poudarila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Kritična je bila tudi do tistih, ki se na takšne napade ne odzovejo ustrezno in dovolj odločno.