5:40, petek, 27.09.2024
Maribor

Dvig cen bencina in dizla

Opolnoči dvig regulirane cene dizla za 2,1 centa na 1,528 evra za liter, liter bencina z 1,514 evra dražji za 3,5 centa.

Pogačar z rekordom na vzpon na Plateau de Beille še povečal prednost

Na kolesarski dirki po Franciji je danes zadnji prost dan, nadaljevala se bo v torek z ravninsko etapo od Gruissana do Nimesa (188,6 km). Tadej Pogačar je v zelo dobrem položaju, da jo čez teden dni še tretjič osvoji. V nedeljo je Pogačar dobil etapo z rekordom na vzponu na Plateau de Beille.

V kovčku moškega posmrtni ostanki, to so ugotovili

Moški, ki je prejšnji teden na mostu v Bristolu odložil kovčka s posmrtnimi ostanki dveh žrtev, je bil obtožen dvojnega umora, je danes sporočila britanska policija in incident opredelila kot zločin iz sovraštva. Osumljenec bo še danes stopil pred sodnika v Londonu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ponovno zbiranje plastenk za društvo Junaki 3. nadstropja: Zbiranje tudi v Mariboru

||

Zaradi izjemnega uspeha prve akcije Plastenke za Junake, ko smo prebivalci Slovenije v dobrih petih mesecih, kolikor je trajala akcija, za društvo Junaki 3. nadstropja zbrali 621.881 odpadnih plastenk, kar je več kot 18 ton ločeno zbrane odpadne plastike, so se Junaki 3. nadstropja skupaj z Lidlom Slovenija in podjetjem Interzero Slovenija odločili, da akcijo […]