5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Mariborski footgolfisti na Evropskem prvenstvu v Turčiji

||

Od 07. do 14. decembra 2024 bo v Turčiji, natančneje v Antaliji v mestu Belek, Evropsko prvenstvo v footgolfu, na katerega se je uvrstila tudi reprezentanca Slovenije. Na prvenstvu bo 19 reprezentanc s »starega kontinenta«.

V NSi z novelo kazenskega zakonika predlagajo zaporne kazni za mladoletnike

NSi je v ponedeljek v parlamentarno proceduro vložila novelo kazenskega zakonika, s katerim predlaga, da bi bili mladostniki za hujša kazniva dejanja kaznovani z zaporno kaznijo. V NSi so se za tak predlog odločili zaradi nedavnih dogodkov, povezanih z romskimi vprašanji, je na novinarski konferenci povedala poslanka NSi Vida Čadonič Špelič.

Ilka Štuhec podaljšala sodelovanje s Kästlejem

Slovenska šampionka alpskega smučanja Ilka Štuhec je še za vsaj eno sezono podaljšala sodelovanje s smučarsko znamko iz Hohenemsa Kästle, so potrdili na spletni strani snowindustrynews.com. Slovenska smučarka ni izključila možnosti, da bi se sodelovanje podaljšalo še za eno sezono.

Slavnostno se bo otvorila kolesarka občine Pesnica

V soboto, 24. avgusta 2024, se v Občini Pesnica obeta prav poseben dogodek, saj bo potekala slavnostna otvoritev Kolesarke Občine Pesnica. Dogodek, ki bo združil ljubitelje kolesarjenja in narave, prinaša pestro dogajanje za vse generacije.