9:12, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Nove informacije o streljanju na šoli, ubitih več ljudi

V strelskem napadu na srednji šoli na severozahodu Bosne in Hercegovine je zaposleni danes ubil tri ljudi. Policija je sporočila, da je napad izvedel z avtomatsko puško in da je nato skušal storiti samomor. Predsedujoča svetu ministrov BiH Borjana Krišto in predsedujoči predsedstvu BiH Denis Bećirović sta izrazila sožalje svojcem žrtev.

Slovenski pevec ponovno na odru – tokrat kot ekskluzivni gost presenečenja

Ni dolgo tega, ko se je romantični Primorec odločil za samostojno pot. Njihove glasbene poti so se razšle, ostali pa so dobri prijatelji. Kot goste jih je povabil na oder Poletnega gledališča Studenec, zdaj pa se je vloga zamenjala. Širokosrčni Gregor Ravnik nikakor ni mogel zavrniti povabila in je priskočil na pomoč prijateljem iz skupine […]

700 napadov na zdravnike: Dogodki otežujejo zdravstvo

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović je v odzivu na nedavni napad na zobozdravnico v ZD Ljubljana obsodila naraščanje nasilja nad zdravstvenimi delavci v Sloveniji. Pri tem je izpostavila predlog sprememb kazenskega zakonika za večje kazenskopravno varstvo in zaščito zdravstvenih delavcev, ki ga je zbornica vložila v DZ.

Slovenski hokejisti za uvod SP 2025 s svetovnimi prvaki

Slovenska hokejska reprezentanca, ki bo leta 2025 nastopila na svetovnem prvenstvu elitne divizije, bo prvi del prvenstva odigrala v Stockholmu. Njeni prvi tekmeci bodo, kot je določil današnji žreb, rekordni 28-kratni svetovni prvaki Kanadčani. Prva tekma risov bo 11. maja.