5:13, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Obvestilo uporabnikom parkirišč pod Pohorjem

Vse uporabnike obveščamo, da zaradi menjave strojne in programske opreme na parkiriščih Vzpenjača in Habakuk, vhod in brezplačen izhod s parkirišča z obstoječimi vozovnicami (tistimi, ki to vključujejo) trenutno ni možen, zapišejo na Visit Pohorje.

Kako vam “off” dnevi lahko spremenijo življenje

V sodobnem svetu, kjer smo nenehno povezani, se zdi, da nikoli zares ne moremo “izklopiti”. Pametni telefoni, službeni e-poštni naslovi in družbena omrežja nas spremljajo povsod, pogosto pa se znajdemo v začaranem krogu nenehne produktivnosti. Vendar pa je prav v tem hitenju in nenehni aktivnosti ključno, da si zavestno vzamemo čas zase in se občasno […]

Spremenjen delovni čas Mariborskega otoka

“Počitnice se počasi bližajo koncu, vendar se mi ne damo! Temperature so še vedno visoke, zato bomo izkoristili še zadnji teden do maksimuma. Kljub temu, da se dnevi krajšajo, smo se odločili za spremembo delovnega časa Kopališča Mariborski otok,” so zapisali na Šport Maribor I JHMB.

FOTO: Muzikarjada v Lovrencu na Pohorju uspela

V petek, 23. avgusta, je Kulturno društvo Marzla Vada v okviru Jezernikovih dni v Lovrencu na Pohorju pripravilo tradicionalno Muzikarjado, ki v tej obliki poteka že petnajsto leto.

Odobreno novo cepivo

Evropska komisija je danes za starejše od 60 let odobrila cepivo Moderne mResvia proti respiratornemu sincicijskemu virusu (RSV), ki povzroča sezonsko obolenje spodnjih dihal. Kot so sporočili iz Bruslja, je to prvič, da je v Evropski uniji odobreno mRNA cepivo za bolezen, ki ni covid-19. ZDA so sicer to novo cepivo odobrile že konec maja.