5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Nov program pripravništva za poklic bolničar – negovalec

Ministrstvo za zdravje je začelo s pilotno vzpostavitvijo novega programa pripravništva za poklic bolničar – negovalec. Sestavljeno je iz dvomesečnega teoretičnega dela in štirimesečnega praktičnega dela ter bo veljal poleg že sprejetega programa pripravništva bolničar – negovalec (obstoječi velja za kandidate, ki so opravili srednješolsko izobraževanje za poklic bolničar – negovalec).

FOTO: S kajaki po Dravinji

|||

Športno društvo Breg je v sklopu praznovanj v občini Majšperk organiziralo tradicionalni spust s kajaki po reki Dravinji.

Danes popolna zapora Mladinske ulice

Zaradi nogometne tekme med NK Maribor in NK Olimpijo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo danes, 25. 8. 2024, od 6. do 23. ure popolnoma zaprta Mladinska ulica med Strossmayerjevo in Kajuhovo ulico.

Med osnovnošolci vse več spletnega nasilja

Obseg spletnega nasilja med osnovnošolci se je v zadnjih šestih letih med dekleti povečal 18-odstotno, med fanti pa 12-odstotno, je pokazala letošnja raziskava Točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si. Vsaj eno obliko spletnega nasilja pa je že doživelo 65 odstotkov osnovnošolk in 55 odstotkov osnovnošolcev zadnjega triletja.