5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Prihaja do težav v preskrbi z zdravilom za zdravljenje sladkorne bolezni

Zaradi velikega povpraševanja tudi v Sloveniji prihaja do težav v preskrbi z zdravilom za zdravljenje sladkorne bolezni Ozempic. Na javni agenciji za zdravila in lekarniški zbornici zagotavljajo, da si pristojni prizadevajo omiliti težave v preskrbi. Odsvetujejo nakup prek spleta in opozarjajo, da zdravilo ni odobreno za t. i. estetsko hujšanje.

Na celjskem sodišču nadaljevali sojenje za smrt dečka v razgretem vozilu

Na celjskem sodišču se je včeraj z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Med drugim so zaslišali očeta umrlega otroka, ki je sodnemu senatu pod vodstvom Maje Manček Šporin pripovedoval o okoliščinah pred tragičnim dogodkom.

Takšno je stanje okuženih z virusom Zahodnega Nila v Sloveniji

Dva od okuženih z virusom Zahodnega Nila v Sloveniji so sprejeli na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Maribor. “Eden je imel blažji potek in je že odpuščen, drugi ima nekoliko težji potek, določene zaplete, ni pa življenjsko ogrožen,” je danes za STA povedala predstojnica oddelka Božena Kotnik Kevorkijan.