5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Napovedani močnejšo nalivi

Agencija za okolje (Arso) v noči na četrtek in čez dan napoveduje obilnejše padavine, so opozorili na spletni strani. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Za četrtek so izdali oranžno opozorilo za severozahod in jugozahod države, za sredo pa oranžno opozorilo za severozahod države.

Zaradi slabega vremena “Pozdrav jeseni” v Staršah prestavljena

Zaradi napovedi slabega vremena so organizatorji prireditve “Pozdrav jeseni 2024” sprejeli odločitev, da dogodek prestavijo za en teden. Namesto prvotno načrtovanega termina bo prireditev potekala v soboto, 21. septembra 2024, na vaškem središču v Staršah.

Umoril olimpijko, sedaj umrl tudi sam

Po Rebecci Cheptegei, ugandski olimpijki, ki jo je po vrnitvi iz Pariza zažgal partner, je poškodbam, posledici hudih opeklin, umrl tudi njen morilec Dickson Ndiema, poročajo kenijski mediji.

Zbiranje nevarnih odpadkov v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Podjetje Saubermacher Slovenija d.d. obvešča vse prebivalce občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, da bo v soboto, 14. septembra 2024, potekala zbirna akcija nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Akcija bo izvedena s premično zbiralnico nevarnih odpadkov, kar prebivalcem omogoča, da na določenih lokacijah varno oddajo svoje nevarne odpadke.