5:44, petek, 27.09.2024
Maribor

Poplave v številnih državah, več smrtnih žrtev

Oblasti na Češkem in Poljskem ob poplavah prebivalce svarijo, naj upoštevajo navodila reševalnih služb. V Romuniji je umrlo pet ljudi, po eno smrtno žrtev so potrdili na Poljskem in v Avstriji. Evakuirali so več tisoč ljudi, poplavljene so številne ceste, oviran je železniški promet. Slovenska vlada je obljubila odziv v primeru poziva k pomoči.

V Avstriji umrl 54-letnik iz Slovenije

V avstrijskih medijih poročajo, da so na območju priljubljenega smučarskega središča Obertauern našli mrtvega 54-letnega turnega smučarja iz Slovenije.

Kaj zvezde prinašajo v prihodnjem tednu?

Prihajajoči teden bo prinesel zanimivo astrološko dinamiko, saj nas čakajo pomembni premiki planetov, ki bodo vplivali na različne vidike našega življenja. Zvezde bodo postavile nove priložnosti, pa tudi izzive, ki bodo preizkušali našo prilagodljivost. Poglejmo, kaj lahko posamezna znamenja pričakujejo v prihajajočih dneh.

Slovenska glasba zavita v črnino

Umrl je Zoran Crnkovič, član in ustanovitelj legendarne glasbene skupine Jutro, ki je v začetku sedemdesetih let polnila slovenske dvorane, navajajo Slovenske novice.

Na VN Kitajske padci Gajserja stali rdeče številke

Na predzadnji preizkušnji letošnjega svetovnega prvenstva, dirki za VN Kitajske, je Tim Gajser izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Prva vožnja se mu je namreč povsem ponesrečila. Po številnih padcih je zasedel šele 17. mesto, njegov glavni konkurent Španec Jorge Prado pa je bil drugi in tako prevzel vodilno pozicijo. Zmagal je Francoz Romain Febvre.