5:44, petek, 27.09.2024
Maribor

Potres v Zasavju. Ste ga čutili?

|

Danes, v ponedeljek, 16. 9. 2024, ob 17.20 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,8 v bližini Hrastnika, 45 km vzhodno od Ljubljane.

FOTO: 13-letna smučarka po hudi nesreči paralizirana in z delno izgubo vida

Lily Kunstadt je 13-letna kanadska smučarka, ki je med pripravami na novo sezono alpskega smučanja doživela hudo nesrečo na švicarskem ledeniku Saas-Fee.  Trčila je v pobeglo sidfro sedežnice, nato jo je odneslo v zrak.  Pri padcu si je zlomila rebra, vretenca hrbtenice in dobila hude poškodbe obraza.

Kuhanje je umetnost, ki zahteva kreativnost, strast in občutek za okuse. Nekateri pravijo, da imajo zvezde pri tem kaj opraviti. Astrologija lahko namreč razkrije veliko o tem, kateri znaki zodiaka so naravni mojstri v kuhinji. Vsak astrološki znak ima svoj edinstven pristop k pripravi hrane, toda nekateri znaki še posebej izstopajo kot najboljši kuharji. Poglejmo, […]

Do konca leta naj bi bila pripravljena nova zakonodaja o konoplji

Državna sekretarka za javno zdravstvo in javno zdravje v kabinetu predsednika vlade Metka Paragi je na petkovi konferenci na Bledu napovedala, da bo do konca leta pripravljena nova zakonodaja, ki bo uredila področji gojenja in predelave konoplje za medicinske namene ter gojenja in posedovanja za osebno rabo, so sporočili organizatorji konference.