5:12, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Meni, da je njen otrok živ, po navedbah bolnišnice pa je umrl

Preiskovalna komisija DZ o domnevno ukradenih otrocih v porodnišnicah med letoma 1965 in 1991, ki je v četrtek zaslišala tri priče, je danes nadaljevala delo z zaslišanjem priče Graciele Fatorič. Meni, da deček, ki ga je rodila septembra 1984 in ki naj bi po navedbah porodnišnice umrl po porodu, živi. Tako mnenje ima glede na […]

Mariborski policisti preiskujejo morebiten napad na poljčansko županjo

Policisti mariborske policijske uprave so prejeli prijavo oškodovane osebe z njihovega območja, iz katere izhaja sum, da je bila poškodovana v prometni nesreči, ter prijavo, ki se je nanašala na sum storitve kaznivega dejanja napada na informacijski sistem. Po neuradni informacijah naj bi šlo za županjo občine Poljčane Petro Vrhovnik.

Poklukar: Policija dodatna pooblastila potrebuje v procesnem delu

Na ministrstvu za notranje zadeve so pripravili okroglo mizo o smiselnosti sprememb policijskih pooblastil. Po besedah ministra Boštjana Poklukarja zakon o nalogah in pooblastilih policije daje zadostna pooblastila policiji za njeno delovanje, nujno pa so potrebna dodatna pooblastila v procesnem delu, torej v okviru zakona o kazenskem postopku.

Kekov seznam z nekaj spremembami za Norveško in Kazahstan

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na naslednjih dveh preizkušnjah na Norveškem in v Kazahstanu v ligi B lige narodov. Na seznamu je zavoljo nekaterih poškodb in drugih razlogov nekaj sprememb.

Članice EU odprle prosto pot uvedbi carin na električna vozila iz Kitajske

Predlog Evropske komisije za uvedbo dodatnih carin na uvoz električnih vozil, izdelanih na Kitajskem, je prejel zadostno podporo držav članic, so danes sporočili v Bruslju. Komisija bo tako konec meseca očitno uvedla carine v višini od 7,8 do 35,3 odstotka. Obenem v Bruslju poudarjajo, da se pogajanja s Pekingom o alternativni rešitvi nadaljujejo.

FOTO: V Občini Hoče-Slivnica pripravili mini olimpijado

Na igrišču ob osnovni šoli v Hočah je olimpijski komite Slovenije pripravil skupaj z Občino Hoče-Slivnica mini olimpijado za učence hoške in slivniške šole, hkrati pa so svoje dejavnosti predstavila tudi lokalna športna društva.