18:18, nedelja, 06.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO in VIDEO: Zaplesali v spomin na izjemnega Mirka Ramovša

V dvorani KPC Majšperk so sinoči pripravili slavnostno prireditev v spomin na priznanega Mirka Ramovša. Na njej je več folklornih skupin zaplesalo plese, ki jih je učil izjemni Ramovš. Glavni organizator je bil Floklorno društvo Lancova vas.

Janja Garnbret za konec sezone na stopničkah v seštevku svetovnega pokala

|

Pleztalka Janja Garnbret je sezono končala še z eno uvrstitvijo na stopničke. Bogato spomladansko-poletno bero je obogatila še z jesensko trgatvijo, ko je z drugim mestom končala na stopničkah v končnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Edina slovenska finalistka danes v Seulu Rosa Rekar je na zadnji tekmi sezone osvojila šesto mesto.

Tri najstnike obtožili načrtovanja terorističnega napada

Sodišče v nemški zvezni državi Severno Porenje-Vestfalija je potrdilo obtožnico zoper tri najstnike, ki so obtoženi domnevnega načrtovanja smrtonosnega terorističnega napada. Osumljenci, takrat stari 15 in 16 let, so v priporu od aprila. Nedavno so jim podaljšali pripor.

Slovenska navijaška scena žaluje

Slovenska navijaška scena žaluje ob smrti Stojana Grobljarja – Sirčija, pomembne osebnosti v navijaških skupinah Green Dragons in Crazy Boys Zagorje, poroča portal nadlani.si.