2:20, sreda, 16.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: VegaMarket v Mariboru uspel

Včeraj je bil na Trgu svobode v  Mariboru VegaMarket. Začel se je ob desetih, že ob drugi uri popoldan pa so bile nekatere jedi razprodane. Različni razstavljavci in Slovensko vegansko društvo so bili zadovoljni. Iz društva pa še izpostavljajo veliko željo, da bi bilo na prihodnjem še več razstavljavcev veganske hrane, pijače ter drugih sodelujočih, […]

Na Koroškem začetek odvzemov krvi vabljenim otrokom za preverjanje vsebnosti svinca

Nacionalni inštitut za javno zdravje danes na Koroškem začenja organizirane odvzeme krvi vabljenim triletnikom za preverjanje vsebnosti svinca v krvi. Prvi odvzemi bodo danes popoldne potekali v zdravstveni postaji v Črni na Koroškem, v prihodnjih dneh tudi drugje. Odziv je za zdaj precej slab, starši se za termin še lahko dogovorijo.

Mariborski Tam Europe kljub rasti proizvodnje še naprej z izgubo

||

Mariborski proizvajalec avtobusov Tam Europe, podprt s kitajskim kapitalom, je lani več kot podvojil svoje prihodke. Podjetje z okoli sto zaposlenimi je proizvedlo 33 avtobusov, kljub temu pa so leto končali z več kot šestimi milijoni evrov izgube. Slednja je bila sicer precej nižja kot leto pred tem, ko je znašala skoraj deset milijonov evrov.

Na območju PU Maribor poostren nadzor cestnega prometa

Jutri bo na območju celotne Policijske uprave Maribor potekal poostren nadzor cestnega prometa, osredotočen na nevarnosti, ki jih povzročajo moteči dejavniki med vožnjo. Glavni poudarek bo na kršitvah, povezanih z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, ki so med glavnimi vzroki za odvračanje pozornosti voznikov.