08:52, tor, 30. Apr

Pohorska smučišča odslej tudi s skupno promocijo





Zavod za turizem Maribor-Pohorje je v sodelovanju z vsemi smučarskimi centri na Pohorju, Mariborskim Pohorjem, Roglo, Kopami, Tremi Kralji in Ribniškim Pohorjem, pripravil skupno promocijsko zloženko. Gre za začetek skupnih aktivnosti smučišč, ki se bodo 25. in 26. novembra skupaj predstavljala tudi na mariborskem sejmu zimske športne opreme.

pohorje - smučišče

Kot je ob predstavitvi skupne zloženke poudarila direktorica mariborskega zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch, vse več gostov povprašuje po Pohorju, zato so se se odločili povezati omenjene partnerje k skupnim promocijskim aktivnostim.

Pobuda o združevanju in skupni predstavitvi Pohorja po njenih besedah sledi tudi usmeritvam nove strategije razvoja slovenskega turizma in Slovenske turistične organizacije (STO) ter k združevanju Pohorja pod skupno blagovno znamko.

Zloženko so izdali v slovensko-angleški jezikovni kombinaciji, v njej je ob vseh petih smučiščih predstavljen tudi Maribor kot največje mesto v regiji. Na voljo bo vsem obiskovalcem v Turistično informacijskem centru Maribor, na vseh sejemskih predstavitvah zavoda, pa tudi v vseh smučarskih centrih.

“Gre za prvo tovrstno skupno promocijsko aktivnost Pohorja, ki ji bo v prihodnje sledila tudi predstavitev pomladno-poletne ponudbe,” je dejala Urbančič Windischeva.

S takšnim načinom promocije so zadovoljni tudi v vseh petih smučiščih, kjer v prihodnje razmišljajo tudi o bolj konkretnih povezavah, poleg skupne blagovne znamke tudi o enotni smučarski vozovnici po vzoru nekaterih drugih regij v tujini.

Predstavnik upravljavca mariborskega Pohorja Marproma, Andrej Verlič, je skupno akcijo ocenil kot začetek sodelovanja in povezovanja celotnega Pohorja, katerega pomemben vidik je skupna smučarska karta. Ob tem je napovedal, da bodo potem, ko so se za povezovanje na tak način nedavno dogovorili že z Jahorino, že v kratkem napovedali sodelovanje s še dvema slovenskima smučiščema, od tega enim na Pohorju.

Tudi na Treh Kraljih v takšnem načinu promocije vidijo številne prednosti, saj so sicer sami kar nekoliko premajhni, vseeno pa večji del zimske sezone vselej dobro zasedeni. Po besedah direktorja družbe Jakec Boža Juharta so trenutno sredi priprav na novo sezono, medtem ko so lansko našteli 95 uspešnih smučarskih dni. Cene vozovnic ohranjajo na lanski ravni.

Tudi Ribniško Pohorje zaznamuje dolgoletna smučarska tradicija, ki privablja številne pohodnike, tekače na smučeh, deskarje na snegu in smučarje. Po besedah Vesne Gratej so zaradi svoje domačnosti in varnosti še posebej prijazni otrokom in začetnikom smučanja. Trenutno z enotno vozovnico že sodelujejo s Kopami, kamor vodijo tudi urejene tekaške proge. Lani so našteli 87 smučarskih dni, letos pa odprtje sezone načrtujejo za sredino decembra.

Zadnji konec tedna v novembru se bodo vsa pohorska smučišča skupaj predstavila na tradicionalnem sejmu zimske športne opreme v največjem mariborskem trgovskem središču. Po besedah organizatorja sejma, direktorja družbe Mopa Bojana Šušteršiča v dveh dneh pričakujejo več tisoč obiskovalcev, saj je to edini sejem te vrste v severovzhodni Sloveniji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.