18:25, tor, 30. Apr

To nedeljo največje martinovanje v Mariboru





V nedeljo, 11. novembra 2018bo v organizaciji Zavoda za turizem Maribor – Pohorje potekalo tradicionalno, že 35. Martinovanje v Mariboru, ki je sicer največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji. Letos se prvič nadaljuje še v ponedeljek, 12. novembra, ko se bodo na Trgu Leona Štuklja predstavila slovenska mlada vina.

Pričetek mariborskega martinovanja na Trgu Leona Štuklja bo ob 11. uri in 11 minut, ko bo zbrane nagovorila vinska kraljica Slovenije, Katarina Pungračič. “Vinar skrbno neguje stisnjen sok, da ta postane mošt in nato neguje mošt, dokler se ta naposled prelevi v vino. Slednjega vzgaja tako, da lahko skozi svoje lastnosti razkrije vse, kar je doživelo na poti iz trsa v sod. Skozenj lahko vidimo pridne roke, potna čela in upe, ki so bili položeni vanj. Zato je pomembno, da vinski kozarec zmeraj primemo s spoštovanjem in se vinu za trenutek popolnoma posvetimo,” je dejala Pungračičeva.

Zavodu za turizem Maribor – Pohorje je organizacija tovrstnega dogodka velik izziv,” dodaja direktorica Zavoda, Doris Urbančič Windisch. Prepričana je, da je martinovanje za Mariborčane zagotovo eden najpomembnejših dogodkov v letu.

martinovanje maribor 2017 (6)

Martinovanje si želijo približati tudi turistom, ki povprašujejo prav po dogodkih, kjer se imajo priložnost družiti s prebivalci mesta v katerem se nahajajo. “Mariborčani smo dobri gostitelji in prav zaradi želje po povečevanju števila nočitev in povprečni dnevni potrošnji je, na pobudo iz gospodarstva, letošnji dogodek podaljšan na dva dni,” dodaja Urbančič Windischeva.

Stojnice bodo vabile z mladim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev. Med nastopajočimi, ki bodo zanimivi tako za domačo kot tujo publiko, so ansambel Saša Avsenika, Manca Špik in Domen Kumer, ob 14. uri pa bo na odru tudi svečani krst mošta. Na področju destinacije Maribor – Pohorje se bodo odvijale še številne druge Martinove prireditve – pohodi, martinovanja na prostem, zabave in kulinarična razvajanja.

martinovanje maribor 2017 (5)V ponedeljek, 12. novembra 2018, pa bodo na Trgu Leona Štuklja slovenski vinarji predstavili svoj letnik 2018. Na dogodku Slovenska mlada vina bodo od 10. ure naprej zbrane med drugimi zabavali DJ Križko, 6pack Čukur in Alfi Nipič ter Toti Big Band. Nagovorila jih bo tudi Mariborska vinska kraljica Ana Protner, ki se bo le dan prej vrnila iz Hong Konga, kjer je obiskala mednarodni sejem vin in žganih pijač.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.