09:40, tor, 30. Apr

VIDEO: Civilna iniciativa protestirala na Ormoški cesti





Danes točno ob 11:00 uri je Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico uresničila svojo napoved in z mirnim protestom v obliki neprestanega prečkanja problematične Ormoške ceste, vnovič opozorila pristojne, da so življenjske razmere ob tej cesti nevzdržne. Protest so izvedli, saj kljub njihovim prizadevanjem, zahteve po preusmeritvi tranzitnega tovornega prometa ostajajo neuslišane.

Mirni protest Civilne iniciative na Ormoški cesti
Mirni protest Civilne iniciative na Ormoški cesti

Medtem pa se po Ormoški cesti iz dneva v dan vozi več tujih tovornih vozil, v zadnjem času še posebej veliko, saj je zaprt mejni prehod Mursko Središče. Civilna iniciativa pa že ves čas glasno opozarja na problematiko in posledično nujnost ptujske obvoznice. Od Ormoža do Markovcev se namreč ve, kje bo potekala nova cesta. Kako naprej mimo Ptuja do avtoceste, pa je še vedno vprašanje, saj so na mizi predlogi, ki obvoznico peljejo po severni strani Ptujskega jezera in južno od njega. Civilna iniciativa pa zahteva obvoznico južno od ptujskega jezera, kjer pa največjo oviro predstavlja zaščiteno območje Natura 2000. Tudi ekonomska študija je po besedah predstavnikov infrastrukturnega ministrstva pokazala, da je obvoznico gospodarneje zgraditi južno, delno tudi po območju Nature 2000 in ne skozi naselje Spuhlja. Obvoznica po severni strani jezera tudi strokovno ni sprejemljiva, kljub temu pa država želi problematično Ormoško cesto še razširiti, kar daje slutiti, da so do problematike precej ignorantski. In prav na slednje opozarja Civilna iniciativa, saj država zanje nima posluha.

Prebivalci, ki živijo ob Ormoški cesti so namreč že popolnoma obupani, saj jim je že dvajset let kratena pravica do dostojnega življenja.

Prizadevanja Civilne iniciative podpira tudi Ptujska županja Nuška Gajšek, ki je prepričana, da je država pozabila na celoten Ptuj in ne samo na prebivalce Ormoške ceste.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.