18:34, sob, 27. Jul

V Mariboru jesenska akcija brezplačnega zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev





Premična zbiralnica bo tudi letošnjo jesen, od ponedeljka do sredine oktobra, vsak dan med 10. in 17. uro, obiskala posamezno mestno četrt oz. krajevno skupnost v Mariboru. Njen urnik je objavljen na spletni strani podjetja Snaga Maribor, uporabniki pa so ga prejeli tudi z zadnjo položnico, so sporočili z Snaga.

Vir: snaga.si
Vir: snaga.si

Nevarni odpadki vse pogosteje dnevno nastajajo tudi v gospodinjstvih, saj vsi ustvarjamo odpadne baterije, olja, zdravila, sijalke, kozmetične pripomočke, odpadna čistila … “Žal še zmeraj nevarni odpadki najpogosteje pristanejo v črnih posodah za mešane komunalne odpadke, pri tem pa se sploh ne zavedamo, kakšno škodo povzročamo s takšnim početjem,” pravijo v Snagi.  “Odpadna jedilna olja pa mašijo cevi kanalizacije in ogrožajo podtalnico, če jih odstranjujemo v pomivalno korito ali v straniščno školjko. Zato je ravnanje z nevarnimi odpadki, ki nastajajo v gospodinjstvu, vse pomembnejše,” še dodajajo.

Vse leto jih lahko občani predajo v zbirni center, dvakrat letno, spomladi in jeseni, pa organiziramo njihovo brezplačno zbiranje s premično zbiralnico. Vanjo lahko vsi, ki so vključeni v sistem ravnanja z odpadki, predajo nevarne odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih. Premična zbiralnica bo tudi letošnjo jesen, od ponedeljka do sredine oktobra, vsak dan med 10. in 17. uro, obiskala posamezno mestno četrt oz. krajevno skupnost v Mariboru. Njen urnik je objavljen na naši spletni strani, uporabniki pa so ga prejeli tudi z zadnjo položnico,” pravijo v Snagi.  Prve tri dni bo na poti po Mestni četrti Center, kjer bo v ponedeljek, 16. septembra, na Glavnem trgu pri Poštni ulici, v torek na Ulici kraljeviča Marka, v sredo na parkirišču pri Treh ribnikih.
Lani so v Mariboru s premično zbiralnico zbrali dobrih 68 ton nevarnih odpadkov, v zbirnih centrih v celem letu pa še dodatnih 929 ton. Količina zbranih nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je tako v enem letu prvič presegla 1.000 ton.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.