9:25, petek, 27.09.2024
Maribor

Henkel uspešno tudi v tretjem četrtletju

V družbi Henkel so potrdili napovedi in načrte za leto 2016 in pričakujejo nadaljnjo rast. Čisti dobiček iz poslovanja so povečali za 7,6 odstotkov, tako da zdaj znaša 837 milijonov evrov. S prodajo pa so dosegli nov rekord. Povečali so jo za 3,4 odstotka, največjo rast pa so beležili s prodajo pralnih sredstev in čistil, kozmetike ter lepil in tehnoloških sredstev.

henkel (7)

Družba Henkel je tudi v tretjem četrtletju poslovala več kot uspešno. Prodaja, prilagojena marža dobička pred obrestmi in davki (EBIT) ter prilagojeni dobiček na prednostno delnico so dosegli rekordne vrednosti. K uspešnemu razvoju družbe in visokemu dobičku so prispevale vse tri poslovne enote ter močna predanost našega globalnega tima“, je dejal Hans Van Bylen, direktor upravnega odbora družbe Henkel.

henkel maribor, sta

V tretjem četrtletju so uspešno zaključili tudi prevzem družbe Sun Products in zagotovili njeno financiranje po ugodnih pogojih. Gre za drugi največji posel v zgodovini družbe Henkel, ki so jo tako uvrstili na 2. mesto na trgu izdelkov za nego perila v Združenih državah Amerike. Glede trenutnega poslovnega leta v družbi pričakujejo, da bo tržno okolje v letu 2016 še naprej polno izzivov in negotovosti. “Prav zato se bomo še naprej osredotočali na krepitev naših uspešnih blagovnih znamk in ohranjanje vodilnega tržnega položaja ter vlagali v razvoj in inovativnost, kar nam bo pomagalo pri doseganju naših ambicioznih ciljev,” je dodal Van Bylen. Pričakujejo pa tudi 8- do 11-odstotno povečanje prilagojenega dobička na prednostno delnico.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...