13:25, pon, 26. Avg

Radgonske gorice z dvema šampionoma





Med 13. in 15. 7. 2020, se je v prostorih Pomurskega sejma odvilo 46. odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona 2020.

Vino Slovenija spada med najuglednejša mednarodno priznana ocenjevanja. Med konkurenco 173 vinarjev s 639 vzorci so Radgonske gorice, edine med vsemi sodelujočimi vinarji, osvojile kar dva šampiona, 6 zlatih in 8 srebrnih medalj.

Nagrajena vina. FOTO, Radgonske Gorice

V kategoriji »peneča vina« je ocenjevalno komisijo najbolj prepričala Zlata radgonska penina Millésime letnika 2008, ki si je prilastila laskavi naziv šampion.

Nagrajeno vino Millesime. FOTO: Radgonske Gorice

V kategoriji »mirna vina aromatičnih sort – polsladka« je oznako šampion prejel Traminec, letnik 2019. Gre za aktualen letnik Traminca s črno etiketo, ki je potrošniku praviloma dostopen na policah vseh slovenskih trgovin.

Nagrajeno vino Traminec. FOTO: Radgonske Gorice

Veliko za njim ni zaostajal niti Traminec letnika 1997 (izbor), ki je prejel veliko zlato medaljo. Zlato kolajno so prejele tudi po klasični metodi pridelane Zlate radgonske penine, in sicer Zlata radgonska penina suha 2016, Zlata radgonska penina polsuha 2016, Zlata radgonska penina Selection rose brut 2017 in Zlata radgonska penina Selection brut 2016. Posebej velja izpostaviti tudi Pet-Nat Renino, ki je med BIO penečimi vini osvojilo zlato medaljo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.