02:30, tor, 30. Apr

FOTO: V Sveti Trojici odprli postajališče za avtodome





V Sveti Trojici so na južni strani Trojiškega jezera odprli postajališče za avtodome. Urejeno parkirišče z vso ustrezno infrastrukturo je tudi v bližini avtoceste, tako da ga bodo turisti zagotovo hitro našli.

Avtodom na novem postajališču za avtodome v Sveti Trojici

Postajališče za zdaj zajema dve parkirni mesti za avtodome, to pa se bo v naslednjih letih širilo še na dodatna štiri mesta. Na bližnjem parkirišču za osebna vozila pa bodo tudi kmalu sledile spremembe. Samo postajališče za avtodome ima poleg infrastrukture v bližini tudi delikomat in parkomat, kjer se bo plačevalo parkirnino. Trojiški župan David Klobasa stavi na kakovost pred kvantiteto in na postopen razvoj.

Občina je projekt zastavila skupaj z lokalnim turističnim društvom, njegova predsednica Darja Šuta izpostavlja, da bo tudi postajališče pripomoglo k temu, da bo v Sveto Trojico prišlo več turistov.

Milojka Domajnko, strokovna sodelavka na Razvojni agenciji Slovenske gorice, je poudarila, da so preko razpisa pridobili sredstva za postajališče za avtodome. Na območju, ki ga zajema njihova agencija, gre za deset občin, gre za drugo tovrstno postajališče, sicer pa se tako postajališče v Cerkvenjaku in novo v Sveti Trojici vključujeta v mrežo avtodomarjev Slovenije.

In s celovitimi turističnimi paketi, ki vključujejo tudi postajališča za avtodome poleg hrane, pijače, prenočišč in razna doživetja ter prireditev bodo tudi v Sveti Trojici sprejeli turiste.

Postajališče za avtodome je plačljivo, kot je običaj pri vseh tovrstnih postajališčih, s prvim oktobrom pa v Sveti Trojici začnejo zaračunavati tudi za parkirišča za osebna vozila.

Fotogalerija odprtja postajališča za avtodome:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.