07:04, tor, 30. Apr

FOTO: V Destrniku odprli nov odsek ceste Kos – Kumer in opravili trgatev potomke Stare trte





V občini Destrnik je bilo to nedeljo precej dogajanja. Prebivalci so se najbolj razveselili odprtja novega odseka 300 metrov ceste Kos – Kumer v Ločkem Vrhu, ki je bil pošteno potreben prenove.

Odsek je odprl župan Franc Pukšič, ki je ob tem dodal, da trenutno gradijo še na dveh gradbiščih, tretjega bodo kmalu odprli, en odsek pa je bil končan že prej. Vseh pet infrasktrukturnih projektov poteka po 23. členu zakona o financiranju občin. Na voljo so tako imeli okoli 170 tisoč evrov, ki jih je zagotovila država, za obrobne projekte kot so razsvetljava in optika pa bo poskrbel občinski proračun. Ob tem župan dodaja, da se ukvarjajo tudi s projektom optike, saj v zadnjih desetih letih ni bilo položenega skoraj nič kabla, sedaj pa so spravili zadeve v tek.

Potekala tudi trgatev potomke Stare trte

Nasploh je bil župan precej dejaven ta vikend saj je nadzoroval tudi trgatev potomke najstarejše trte na svetu na Viničariji v Destrniku. Letošnji pridelek je bil nekoliko manjši kot lanski, zato pa bo vino bolj sladko, je povedal župan. Lani so z grozdjem napolnili 100 steklenic protokolarnega vina, ki ga polnijo skupaj z občinama Ptuj in Videm pri Ptuju.

Tudi omenjeni dve občini namreč pridobivata vino iz potomke stare trte na Lentu, nato pa vse tri občine pridelke združijo in izdajo posebno protokolarno polnitev. Trgatvi je prisostvovala tudi ptujska vinska kraljica Monika Kovačič, ki je zagotovila, da smo se Slovenci navadili kulturnega pitja, zato je prepričana, da bodo tudi po novem odseku ceste Kos – Kumer v Ločkem Vrhu, prebivalci vozili le v treznem stanju

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.