15:00, tor, 30. Apr

Ptujska pravljica bo najmlajše razveseljevala z namigi za ustvarjalno in aktivno kratkočasje





Z današnjim prižigom prazničnih luči bodo ptujske ulice in trgi zasijali v pravljični podobi. Ob svetlobnih verigah in okraskih, ki bodo osvetlili zgodovinska pročelja, bodo k sprehodu skozi očarljivo staro mesto vabile tudi smrečice in božični liki.

FOTO: Albin Bezjak

Za razliko od preteklih let, ko so decembrsko praznično vzdušje v mestu zaznamovali nastopi animatorjev ter vrtčevskih in osnovnošolskih otrok, praznični sejem in glasbeni koncerti, bo letošnja Ptujska pravljica svoje občinstvo nagovarjala v spletni obliki.

Mnogo zanimivosti, a le preko spleta

Za zabaven in poučen program spletne Ptujske pravljice bodo na Facebook kanalu Visit Ptuj vsako popoldne, med 18. in 31. decembrom 2020, ob 18. uri poskrbeli prepoznavni obrazi Ptujske pravljice, nagajivi ptujski škrati in ptujski božiček. Mladi gledalci bodo lahko v okviru kratkih spletnih vsebin pokukali v božičkovo delavnico, v družbi ptujskih škratov urili svoje ustvarjalne in gibalne spretnosti in za sladke sanje prisluhnili še pravljicam ptujskih avtorjev in pravljičnim zgodbam o Ptuju.

»Zavedamo se, da spletni program nikakor ne more biti nadomestek za vsa druženja, otroško petje, razigranost in veselje, ki ga v mesto vsako leto pripelje Ptujska pravljica. V časih, ko smo vsi priklenjeni na računalniške zaslone, želimo najmlajše vzpodbuditi k ustvarjanju in telesni aktivnosti v naravi. Tako jim bomo na družbenih omrežjih ponudili le kratke 5-minutne vsebine, preko katerih želimo otroke spodbuditi k ustvarjanju v pozno popoldanskem času. Prepričani smo, da jim bo to pomagalo pregnati dolgčas.« pojasnjuje direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec in dodaja, da bo v letošnjem letu poseben poudarek namenjen tudi promociji in podpori lokalnih izdelkov ter dobrodelnosti.

Posebna pozornost bo posvečena tudi promociji in podpori dobrodelnim akcijam

Spletna stran  in Facebook kanal Visit Ptuj bosta tako ponujala koristne namige za nakup daril pri lokalnih ustvarjalcih in obrtnikih. Posebna pozornost bo posvečena tudi promociji in podpori dobrodelnim akcijam, ki pomagajo ljudem v teh težkih časih. Tradicijo športnih udejstvovanj na božični dan bo v spletni obliki nadaljeval tudi Božičkov tek. Namesto množičnega teka v božičkovih kapah bodo obiskovalci nagovorjeni k samostojnemu teku in deljenju fotografij božičnih tekaških podvigov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.