9:21, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

VIDEO: To jesen v Haloze: V izobilju bo kulinarične ponudbe in odličnih vin

VIR: Visit Haloze

V sklopu projekta Krepitev ponudbe in produktov Visit Haloze so izdali katalog Visit Haloze ter pripravljajo dogodke pod krovnim naslovom Jesen v Halozah. Cilj je promocija turizma v Halozah, v projekt pa so povezane občine Videm, Majšperk, Žetale, Cirkulane, Podlehnik in Zavrč.

Med ključnimi novostmi je turistični katalog Visit Haloze, ki bo obiskovalcem predstavil znamenitosti in turistične ponudnike iz vseh šestih haloških občin. Na voljo bo v turistično-informacijskih centrih po Sloveniji ter pri lokalnih turističnih ponudnikih.

Pestri konci tedna v Halozah

Druga ključna aktivnost pa je izvedba dogodka Jesen v Halozah. Ta se bo odvijal ob koncih tedna v oktobru in delu novembra, ko bodo ponudniki v Halozah odprli svoja vrata in sprejeli obiskovalce, ki si bodo lahko ogledali in poizkusili vse njihove pridelke. Letos bo sodelovalo več kot 25 ponudnikov, od vinogradnikov do ponudnikov hrane.

“Pred petimi leti smo začeli s skromno idejo, da bi ponudniki med sezono odprli vrata obiskovalcem, podobno kot to počnejo v Avstriji. Skozi leta se je izkazalo, da imajo Haloze ogromen turistični potencial, ki ga je vredno razvijati,” je povedal vodja Jeseni v Halozah Miran Senčar.

Dogodek Jesen v Halozah se je do danes razvil v enega najvidnejših turističnih produktov v regiji. Letošnja novost je plačilo za avtobusne prevoze. “Vstopnina omogoča boljše načrtovanje in izboljšanje kakovosti storitev, hkrati pa krepi sodelovanje med lokalnimi ponudniki,” je povedal Senčar.

Letošnja novost je tudi sodelovanje večjih ponudnikov hrane, saj so obiskovalci v preteklih letih opozorili na pomanjkanje tople hrane med dogodki. “Na vsaki točki, kjer se ustavi avtobus, bo letos na voljo tudi topla hrana, kar bo pripomoglo k boljši izkušnji obiskovalcev,” je pojasnil Senčar.

Župan Majšperka Sašo Kodrič pa je dodal, da je projekt izjemna priložnost za povezovanje občin in skupno promocijo območja. “S tem bomo spodbudili razvoj turizma, krepili lokalno gospodarstvo in ohranjali naše naravne ter kulturne znamenitosti,” je povedal.

Dolgoročno sodelovanje med ponudniki 

Povezovanje ponudnikov je po Senčarjevem mnenju ključnega pomena za uspeh projekta in prihodnost turizma v regiji. “Turizem v Halozah se ne sme razvijati le skozi posamezne projekte, ampak moramo vzpostaviti dolgoročno sodelovanje med ponudniki. S tem lahko dosežemo trajnostni razvoj turizma in ustvarimo privlačno destinacijo za domače in tuje obiskovalce,” je dejal.

V prihodnosti si Senčar želi, da bi Haloze postale sinonim za kakovostno vinsko turistično destinacijo, podobno kot druge regije po Evropi. “Vidimo velik potencial, vendar moramo vztrajati pri skupnem sodelovanju, kakovosti ponudbe in kontinuirani promociji. Verjamem, da smo na pravi poti,” je zaključil.

Vrednost celotnega projekta je 118.000 evrov. V višini 80.000 evrov ga sofinancira Lokalna akcijska skupina Haloze.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...