23:28, pet, 30. Avg

Gerečja vas ovita v žalost, osumljenega za trojni umor še niso prepeljali pred sodnika





Osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi v občini Hajdina, ki so ga po dejanju odpeljali v bolnišnico, doslej še niso prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor, kjer za zdaj več podrobnosti o tragičnem dogodku še niso sporočili. O tem bodo predvidoma spregovorili v torek.

Vir: pixabay.com

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo v petek popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico.

Maščevanje nekdanji partnerici

Kot poročajo mediji, je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje prav tako podlegla poškodbam v bolnišnici.

Po pisanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti, policija pa naj bi mu nedavno odredila prepoved približevanja. Kljub temu naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Z nožem se je porezal po vratu

Po dejanju je storilec sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, tam parkiral, in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti. Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico, še dodaja Večer.

Tragični dogodek je precej pretresel prebivalce Gerečje vasi, kjer so v nedeljo v slovo družini za nekaj časa ugasnili vse novoletne lučke. Prijatelji so prižigali sveče tudi na domu umorjenih, še poročajo mediji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.