15:20, ned, 1. Sep

Medgeneracijska (po) moč aktivistov kluba mariborskih študentov





Klub mariborskih študentov bo v letu 2021 izvajal projekt medgeneracijska (po) moč, ki so ga prijavili na razpis Evropske solidarnostne enote 2020. Poudarek bo na obujanju interakcije med starejšo in mlajšo populacijo.

FOTO: Pixabay.com

Projekt so zasnovali, ker so opazili, da se v lokalnem okolju pojavlja potreba po večji vključenosti starejše populacije in potreba po obujanju interakcije med mlajšo in starejšo populacijo. Ob trenutni situaciji pa se je vključevanje starejših v družbo, še zmanjšalo. Primanjkuje pristnih socialnih stikov in topline.

Želijo zmanjšati prisotnost negativnih stereotipov o starostnikih

V mesecih trajanja projekta bo njihov primarni cilj navdihniti starejše občane za sodelovanje v družbi, povečati interakcijo med starejšo in mlajšo populacijo ter posledično zmanjšati občutek osamljenosti in s tem izboljšati splošno počutje starejših. Obenem želijo pri mladih zmanjšati prisotnost negativnih stereotipov o starostnikih.

Organizirali bodo različne dogodke, prilagojene trenutnemu položaju, s katerimi želijo vsaj malo prispevati k izboljšanju povezanosti starejše in spodbuditi solidarnost med ljudmi.

Prostovoljne dejavnosti

S pomočjo kampanje in objav s projekta na socialnih omrežjih bodo prav tako poskušali k prostovoljstvu in druženju s starejšimi spodbuditi tudi lokalno skupnost in širšo občinstvo. Predstavili bodo tudi prostovoljne dejavnosti, v katere se lahko ljudje sami vključijo in tako produktivno preživljajo svoj prosti čas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.