05:53, tor, 30. Apr

Eni svinjajo, drugi pa čistijo za njimi





Potem, ko sta tako ŠO Društvo Ohranimo naravo čisto kot tudi dupleška občina pozvala občane, da v dveh vikendih očistijo svojo okolico, je bil odziv ljudi res velik.

Po čistilni akciji v Dupleku. Foto: Borut Ludvik

Nabrali so veliko več kot v prejšnjih letih. A predsednik društva Borut Ludvik nam je povedal, da bodo po dveh mesecih v naravi zopet morali pobirati odpadke za neodgovornimi posamezniki. Ob tem opozarja, da imajo dovolj, da eni vedno smetijo, drugi pa za njimi čistijo.

Do 300 kosov nerazgradljivih odpadkov na 400 metrih je katastrofalno

Ludvik je pohvalil prav vse dobre ljudi, ki so letos pobirali odpadke po naravi. Odpadkov je bilo nabranih precej več kot prejšnja leta. “Da je temu tako, smo se na lastne oči prepričali tudi člani in podporniki našega društva,” je zapisal in opozoril: “Videno stanje, ko na 400 m dolgem obcestnem pasu pobereš do 300 kosov različnih naravno nerazgradljivih odpadkov lahko označimo kot katastrofalno. Za vaš doprinos k čistejšemu okolju, ki ste ga izvedli v obliki čiščenja okolja, se članice in člani društva iskreno zahvaljujemo.”

Tisti, ki odmetavajo odpadke, se ne bodo spreobrnili

Za naš medij je tudi povedal, da iščejo rešitve, pri katerih bi lahko izdatno kaznovali tiste, ki odpadke odlagajo v naravo. Sicer ne bo zgodba nikoli zaključena. Medtem ko eni svinjajo v naravi, drugi pa čistijo za njimi, se skorajda nič ne reši. Kasneje je še še zapisal: “Čeprav se zavedamo, da čistilne akcije ne rešujejo v celoti težav z odpadki, vemo, da lahko le tako za določen čas saniramo okolje, v katerem bivamo. Upati, da se bodo vsi tisti, ki odmetavajo odpadke v okolje, spreobrnili, je malce utopično.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.