15:27, petek, 27.09.2024
Maribor

Danes za Štajersko napovedan ta vremenski pojav, izdano opozorilo

|
FOTO: Pixabay.com

Zaradi globokega ciklonskega območja, ki se je razvilo nad severnim delom Atlantika bodo naši kraji in širša okolica pod vplivi vremenskih motenj ter močnih višinskih vetrov. Najmočnejše sunke vetrov pričakujemo na Notranjskem, Štajerskem, v Prekmurju ter v višjih legah. Ocenjena hitrost vetrov bo med 50 in 70 km/h, v višjih legah tudi do 100 km/h, so zapisali na strani Neurje.si.

Danes bo na vzhodu delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C, pa napovedujejo na strani Agencije RS za okolje.

Zvečer se bo dež na zahodu okrepil in ponoči prehodno razširil nad večji del Slovenije. Vmes bodo tudi posamezne nevihte.

Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo delno jasno. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 16 do 22 °C.

Opozorilo

Danes bodo najmočnejši sunki vetra ponekod po nižinah dosegali hitrosti okoli 70, v gorah pa tudi prek 100 km/h.

Obeti

V nedeljo bo na zahodu in jugu še padla kakšna kaplja dežja, drugod se bo delno razjasnilo. V ponedeljek bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...