15:22, petek, 27.09.2024
Maribor

Na pohodu prevaranti: Moški plačal 2 evra in izgubil več tisočakov

|
FOTO: Pixabay.com

Na področju kriminalitete so na PU Murska Sobota evidentirali tatvino registrskih tablic, povzročitev lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva.

V tem zadnjem primeru je občan iz Ljutomera prejel lažno SMS sporočilo, katero naj bi mu poslala Pošta Slovenije, da mora plačati 2 EUR za prejem pošiljke. Občan je navedeni znesek plačal s svojo plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko 2.000 EUR.

“Občanom zato svetujemo, naj bodo pozorni in tovrstna sporočila o prispelih pošiljkah natančno preberejo, saj na prvi pogled delujejo pristno. Če obstaja vsaj kanček dvoma o pristnosti, naj zadevo preverijo na najbližji pošti ali pokličejo njihov kontaktni center na telefonsko številko 080-1400,” so sporočili.

Ob vsakem prejemu tovrstnega SMS sporočila pa le-tega ignorirajte ali ga izbrišite, nikakor pa nanj ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...