04:34, tor, 23. Jul

Ozim ostaja zaposlen na CEZAM Ruše kljub temu, da ga je želel direktor Ladinek odpustiti





Marko Ozim ostaja zaposlen na CEZAM Ruše kljub temu, da ga je želel direktor CEZAM-a Gorazd Ladinek odpustiti.

Le pet jih je predlog o odpovedi podprlo

Volilna komisija Cezama Ruše, je danes, 17. maja, na predlog direktorja Gorazda Ladineka izvedla glasovanje za odpoved delovnega razmerja iz poslovnega razloga predstavniku delavcev v svetu zavoda Cezam Marku Ozimu. Glasovalo je 19 članov in le pet jih je predlog o odpovedi podprlo, zato sklep ni bil sprejet. Z izraženo voljo zaposlenih je direktor s strani zaposlenih prejel rdeč karton in najmanj kar bi bilo za pričakovati, da bi sedaj odstopil sam, saj očitno nima zaupanja zaposlenih.

Gre za še eno navodilo županje Ruš Urške Repolusk?

Zanimivo je, da je Ladinek na tej funkciji šele od februarja letos, Marko Ozim pa je že več kot leto dni na čakanju. Tako v zadnjem obdobju skupaj nista delovala, zato se je pojavilo vprašanje, kakšen je pravzaprav dejanski razlog želje po odpovedi? Gre za še eno navodilo županje Ruš Urške Repolusk?

Direktor dogajanja ni želel komentirati

Obrnili smo se tudi na Gorazda Ladineka, direktorja Cezama, in ga povprašali, kakšni so pravzaprav razlogi, da je dal na glasovanje odpoved Marka Ozima, a nas je hitro prekinil in dejal, da zadeve ne želi komentirati, saj še ni zaključena. Žal bo moral občanom Ruš svoje dejanje pojasniti, saj v skladu z zakonom mora medijem podat izjavo. Tako smo mu sedaj vprašanja o razlogih, o tem ali gre za navodilo županje, ki je v preteklosti večkrat ovirala delovanje Cezama, in ali glasovanje dojema kot nepodporo, tudi posredovali na elektronski naslov. Nenazadnje je Cezam javno podjetje, ki ga plačujejo Rušani in ni vseeno kaj njihovi predstavniki z njihovim denarjem delajo.

Podporo članov je pričakoval

Obrnili smo se na Marka Ozima in ga povprašali, kako komentira celotno dogajanje. Povedal nam je, da z Ledinekom ni imel niti enega sestanka, prav tako ne z njegovo predhodnico. Po nalogu županje Ruš Urške Repolusk, je bil kot pove sam, namreč več kot leto dni na čakanju. Podporo članov je pričakoval. »Glede na to, da z zaposlenimi korektno sodelujemo sem podporo pričakoval, saj se zavedam, da sem si jo pridobil z delom,« nam je dejal Ozim.

Spomnimo…

Lani februarja je Urška Repolusk uspela na dopisni seji občinskega sveta uspela doseči odstavitev direktorja Tomija Prosnika. Dejala je, da je izgubila zaupanje vanj. Prosnik, ki je bil njen protikandidat na volitvah je njeno dejanje komentiral kot političen obračun in svoj prav zahteva na sodišču.

Ali je sedaj obračun in zahteva po odstavitvi Marka Ozima (vidnega člana liste ZA združena akcija) bo pokazal čas. Za vršilca dolžnosti so po Prosniku imenovali Lucijo Smolnik, ki pa po svojem v.d. jevstvu ni dobila podpore občinskega sveta za direktorico CEZAM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.