17:23, sobota, 28.09.2024
Maribor

FOTO: Na Pohorski tržnici tudi aktivnosti za najmlajše: Trajnostna mobilnost

V soboto, 28. septembra 2024, je na Pohorski tržnici v Pivoli, potekal dogodek, namenjen otrokom, ki se je osredotočil na trajnostno mobilnost. Dogodek je obogatil redno tržnico in pritegnil še dodatne obiskovalce.

V osrčju tržnice so si obiskovalci lahko ogledali zeleno trajnostno kolo, ki so ga izdelali v Večgeneracijskem centru Rogoza. Otroški poligon trajnostne mobilnosti je otroke navdušil z različnimi nalogami, povezanimi z varno vožnjo, kjer so se preizkusili v različnih izzivih.

Obiskovalci so lahko izvedeli tudi več o občinski celostni prometni strategiji

Obiskovalci so imeli priložnost tudi za ogled razstave risbic in plakatov, ki so jih ustvarili otroci iz Vrtcev Hoče in Rogoza. Njihova domišljija in ustvarjalnost sta dogodek dodatno popestrila ter pokazala, kako otroci dojemajo pomen trajnostne mobilnosti. Rednim stojnicam tržnice se je v okviru dogodka o trajnostni mobilnosti tokrat pridružila še ena, kjer so lahko obiskovalci še kaj več izvedeli o občinski celostni prometni strategiji.

Poleg tega je Turistično društvo Hotinja pripravilo jabolčni zavitek za vse obiskovalce, kar je bil še dodaten prispevek k prijetnemu vzdušju tokratne tržnice.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...