1:22, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

FOTO: Jesenska kvatrnica v Sveti Trojici v Slovenskih goricah

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah je v nedeljo potekala tradicionalna Jesenska kvatrnica, ki vsako leto združi prebivalce in obiskovalce v duhu spoštovanja do tradicije ter iskanja topline domačega okolja.

Ta dogodek je priložnost, da se skupnost zbliža, ob tem pa se obudi čut za povezanost in ohranjanje kulturne dediščine. Poleg osrednje svete maše, ki je duhovno zaznamovala praznik, so ta dan pripravili tudi sejem lokalnih obrtnikov. Na sejmu so številni rokodelci predstavljali unikatne ročne izdelke, od tradicionalnih izdelkov iz lesa in keramike do sodobnih oblikovalskih kosov, ki izhajajo iz domače ustvarjalnosti.

Prijetno vzdušje, ki je povezalo mlade in stare

Vse skupaj je spremljala bogata ponudba domačih jedi, kjer so obiskovalci lahko okušali pristne okuse slovenskih goric, od domačih klobas, kruha in potic do svežih lokalnih pridelkov. Ob vsem tem je dišalo po sveže pripravljenih jedeh, ki so pričarale občutek domačnosti in povezanosti z domačimi kraji. Celoten dogodek je bil prepleten s prijetnim vzdušjem, ki je povezalo stare in mlade ter spodbudilo ohranjanje tradicij za prihodnje generacije.

 

Nekaj foto utrinkov
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...