13:23, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Mlada Mariborčana dobila zlati gumb in se uvrstila neposredno v polfinale Slovenija ima talent

Mlada Mariborčana 8-letni Edvard in 7-letna Frida, ki sta pred nastopom priznala, da si želita zlatega gumba, sta na oder Slovenija ima talent prišla pokazati prav poseben talent.

Talenti so žirijo in gledalce popeljali preko smeha, solz in navdušenja celo do zlatega gumba, ki ga je komaj 8-letnemu Edvardu in 7-letni Fridi, izjemnima matematikoma in šahistoma, namenil Lado Bizovičar.

“Talent imava pri matematiki, šahu – jaz sem prvak pri 8 letih, Frida je prvakinja do 8 let. Lani sem se naučil 1.511 decimalk ‘pi-ja’,” se je pohvalil Edvard. Izvesti sta prišla točko, ki jo lahko izvede bojda le peščica šahistov na svetu, poroča portal 24ur.com.

Frida in Edvard sta bila popolnoma presenečena nad zlatim gumbom 

Izziv je bil: 33 kombinacij 4 figure, Lado je izbral kombinacijo 10. Prebral je pozicije, kje stojijo figure, Frida pa jih je postavila na polja. Lado je nato po želji premikal figure in glasno govoril polja, na katera naj figure postavi. Edvard je moral v glavi izračunati premike in na koncu povedati, kje določene figure stojijo. Štirje premiki in Edvard je uganil vse pozicije. Lado je znova govoril kombinacije, Frida je premikala figure – Edvard je vse spremljal in po 20 potezah suvereno povedal, na katerem polju je katera figura, še navaja portal 24ur.com

“Vidva sta naredila šov iz šaha,” je bil kratek Andrej Škufca, ki je praktično ostal brez besed. Lado je bil tako očaran nad nastopom, da je vstal in jima izpolnil željo – stisnil je zlati gumb. Evdard in Frida sta bila popolnoma presenečena, nato pa popolnoma umirjena odkorakala z odra.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...