07:58, tor, 30. Apr

Sanacija blata v Pivoli se je začela, potreben je izsek gozda, da se uredi dostopna pot





Za začetek sanacije blata v Pivoli je bil potreben državni odlok, ki so ga sprejeli včeraj. Izvajalec del, to je Vodno-gospodarsko podjetje Drava, pa je danes pričelo z deli.

Na mestu, kjer so odvrgli dehidrirano blato, se vidijo kolesnice tovornega vozila

Boštjan Horvat, poveljnik civilne zaščite, nam je povedal, da so delavci že pričeli z izkopavanjem blata, ki je površinsko dostopno s stroji, na spodnjem delu pa z izsekom gozda, da se lahko uredi dostopna pot.

Župan je sicer včeraj poudaril, da ni skrbi, voda je ustrezna. Pet domačij, ki so se oskrbovale iz zasebnega zajetja pa bo kmalu priključenih na nov vodni vir.

Sanacija naj bi trajala slab mesec dni. To je zaenkrat prevzela država, ko bodo povzročitelja odkrili pa bo moral prevzeti stroške.

Kot poroča portal Večer, je na dan, ko so v Hočah ugotovili onesnaženost, svojo čistilno napravo praznilo Komunalno podjetje Ptuj. Omenjeno podjetje, pa tudi prevzemnik blata, sta odgovornost zavrnila.

Pred dvema dnevoma je sicer zaokrožila fotografija na kateri so ujeli tovornjak, ki domnevno odlaga komunalno blato, a na policijski upravi Maribor, zaradi teka preiskave, več informacij ne razkrivajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.