12:23, sob, 6. Jul

VIDEO: Zaradi nedostopnosti terena bo sanacija v Pivoli trajala najmanj mesec dni. Najprej morajo urediti dovozno pot





Civilna zaščita iz Hoč in gasilci nudijo prvo pomoč gospodinjstvom, ki so na območju Pivole, kjer so pred dnevi neznanci odložili več ton odpadnega blata. Vsak dan jim dovažajo svežo vodo, pripravljajo pa tudi teren za sanacijo onesnaženega območja.

Boštjan Horvat, občinski poveljnik CZ Občine Hoče-Slivnica

Boštjan Horvat, občinski poveljnik CZ Občine Hoče-Slivnica, nam je povedal, da se danes v Ljubljani sprejema sklep o financiranju sanacije odpadnega blata, odvoza in deponiranja tega blata. Pa tudi, da potekajo v Pivoli pripravljalna dela za sanacijo, to pa pomeni utrjevanje poti, saj je dostop precej otežkočen. Hkrati pa gasilci vsem petim gospodinjstvom, ki so prizadeta zaradi onesnaženja, dovažajo vsak dan svežo pitno vodo.

Ob tem pa ocenjuje, da bo sanacija terena trajala dlje časa, vsaj dober mesec dni ali več, saj je dostopnost terena slabša, prav tako pa tudi tudi zaradi obsežnosti te ekološke katastrofe. Poudaril pa je, da bodo stroški sanacije nedvomno visoki, saj je treba urediti pot, da bodo sploh lahko s stroji prišli zraven in začeli delati. Gre sicer za tri lokacije. Eno so uredili že prvi dan, naslednji dan pa so našli še dve – in prav ti dve odlagališči sta vplivali na onesnaženost celotnega potoka in njegove okolice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.