21:24, torek, 01.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

FOTO: Študentska organizacija Univerze v Mariboru te dni v veliko pomoč študentom prvih letnikov

Študentska organizacija Maribor je ponovno pripravila več koristnih informacij za študente prvih letnikov. V okviru informativne akcije Dostop je danes na Štuku študentom, ki so se prišli prijaviti za subvencionirano študentsko prehrano, razdelila mape s koristnimi napotki in nasveti. Promotorji Šouma pa so bili tudi na terenu.

Bruci so lahko prvi študijski dan na Štuku dobili več pomembnih informacij v zvezi z organizacijo in logistiko samega študija, hkrati pa tudi koristne nasvete in informacije o psihološki in socialni pomoči. Vse to sicer ŠOUM nudi tudi naslednje dni preko svojih kanalov obveščanja.

Študenti prvih letnikov sicer na svojih fakultetah izvedo informacije o samem študiju, prav tako tudi nekaj osnovih napotkov glede logistike in organizacije. Študentska organizacija Univerze v Mariboru pa je tista, ki jim ob začetku študijskega leta poda še več informacij o tem, kje so fakultete, kje rektorat, kako do zdravniških ambulant za študente, prav tako o knjižnicah in drugih ustanovah. ŠOUM nudi študentom tudi pomoč pri psiholoških in drugih stiskah, ki bi se lahko pojavile na začetku študija ali pa med njim.

Promotorji na terenu in danes tudi na Štuku so bili na voljo odgovoriti na vsa vprašanja, ki bi bruce in druge zanimala. Največ vprašanj je bilo vezanih na urejanje študentskih bonov za prehrano. V mapah, ki so jih dobili, pa je bilo še veliko več koristnih napotkov. Kaj vse nudi ŠOUM, najdete tudi na njihovi spletni strani.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...