13:18, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

V hudi nesreči težje poškodovan 13-letni voznik e-skiroja

Slika je simbolična

V ponedeljek, 1. oktobra, nekaj po 8. uri zjutraj, so bili policisti Policijske postaje Novo mesto obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Družinski vasi. Policisti so takoj odšli na kraj dogodka, kjer so opravili ogled in zbrali potrebna obvestila.

Preiskava dogodka je pokazala, da je 52-letni voznik avtobusa vozil po lokalni cesti iz smeri Družinske vasi proti Šmarješkim Toplicam. Med vožnjo je v Družinski vasi z neprednostne ceste pripeljal voznik električnega skiroja in trčil v zadnji del avtobusa.

Nesreča se je končala tragično, saj je 13-letni voznik skiroja zaradi trčenja padel in utrpel hujše poškodbe. Reševalci so poškodovanega fanta nemudoma oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali v bolnišnico, kjer je bil sprejet na nadaljnje zdravljenje.

Policija še vedno preiskuje okoliščine nesreče, da bi ugotovila vse podrobnosti o tem, kako je do trčenja prišlo.

Pomen previdnosti in varnosti v prometu

Ta nesreča ponovno opozarja na pomembnost previdnosti v prometu, zlasti pri uporabi električnih skirojev, ki postajajo vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo. Električni skiroji so priročni in okolju prijazni, vendar lahko v prometu predstavljajo tudi resna tveganja, še posebej če se ne spoštujejo prometna pravila in varnostni predpisi.

Vozniki električnih skirojev, kot tudi vseh drugih vozil, morajo biti pozorni na svoje okolje in spoštovati prometne predpise. Pomembno je, da se na ceste ne podajamo nepremišljeno, temveč z zavedanjem, da v prometu nismo sami. Nesreče, kot je bila ta, nas opominjajo, da lahko že majhna napaka vodi v hude posledice. Posebno pozornost je potrebno nameniti mlajšim uporabnikom cest, ki morda nimajo še dovolj izkušenj ali pa ne poznajo vseh nevarnosti na cesti.

Skrb za varnost v prometu je odgovornost vseh udeležencev, tako voznikov motornih vozil, kot tudi kolesarjev, pešcev in uporabnikov električnih skirojev. S skupnim trudom in odgovornim ravnanjem lahko zmanjšamo število nesreč in preprečimo tragične dogodke, kakršna je bila nesreča v Družinski vasi.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...