19:53, čet, 2. Maj

Nekdanji župan Boris Kralj postal častni občan Mute





Na slavnostni seji občine Muta ob 27. občinskem prazniku so podelili naziv častnega občana ter pisna priznanja župana in pisna priznanja občine. Častni občan je postal nekdanji župan te občine Boris Kralj, bronasti grb pa je dobila Berta Proje.

Dobitniki priznanj občine Muta in župana 2021 skupaj z županom Mirkom Vošnerjem

Pred slavnostno sejo je ob prihodih vabljenih vseh dobitnikov priznanj in nazivov, občinskih svetnikov, občinske uprave in župana pred občinsko zgradbo Kienhofen zaigrala Kmečka godba Pernice in tako naznanila uvod v občinski praznik Mute.

Na sami slovesnosti pa so najvišji naziv častnega občana podelili nekdanjemu županu Borisu Kralju. Dejal nam je, da je presenečen za naziv častnega občana, a hkrati, še ves čas spremlja dogajanje na Muti, tudi po tistem, ko je bil kar tri mandate sam župan. Se je pa pred kratkim ponudil za prostovoljnega šoferja v projektu Prostofer.

Bronasti grb pa je dobila Berta Proje, na pobudo lokalne karitas. Projetova je bila sicer zelo presenečena, dejala je, da si zagotovo priznanje zasluži kdo drug, pa vendar si zasluži priznanje, saj dolga leta deluje dobrodelno. Povedala nam je, kaj pravzaprav dela skupaj z drugimi sodelavkami, prostovoljkami v lokalni karitas.

Župan Občine Muta Mirko Vošner je vsem dobitnikom čestital in se jim tudi zahvalil za njihovo delo, ob tem pa dejal, da je hvaležen in vesel, da deluje prav na Muti.

Poleg naziva častni občan in bronastega grba pa so na slovesnosti podelili še pisna priznanja občine in pisna priznanja župana. Priznanja občine so dobili Kmetija Pihler, Marko Forneci, CUDV Črna na Koroškem – VDC Muta, in Zavod za varstvo kulturne dediščine Območna enota Maribor. Pisno priznanje župana pa Verma, Vojko Verdinek; Ansambel diaton Muta-Vuzenica in Društvo upokojencev Muta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.