12:20, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

V Javnem holdingu Maribor izpeljali promocijski dogodek kolesarske mreže Mbajk

Ob začetku novega študijskega leta so v Javnem holdingu Maribor izpeljali promocijski dogodek kolesarske mreže Mbajk v sodelovanju z njenim upravljavcem podjetjem Europlakat in zagonskim partnerjem projekta Novo ljubljansko banko – NLB.

Sistem Mbajk, ki od uvedbe v letu 2022 nenehno raste, sedaj obsega že 32 postaj, 320 koles in 33.000 uporabnikov. Skupno število izposoj koles pa je do danes doseglo že skoraj 1,3 milijona.

Dogodek Mbajk se je odvijal minuli torek, med 13. in 15. uro znotraj univerzitetnega kampusa na Gosposvetski cesti v okolici Štuka. “Namen je bil privabiti čim več študentov, da preizkusijo kolesarski poligon, ki ga je pripravila Zdrava zabava, ob tem pa jih ozavestiti o pomenu trajnostne mobilnosti v Mariboru in jim v sklopu dogodka ponuditi možnost odprtja računa pri NLB,” pojasnijo na JHMB.

Hkrati so študentom predstavljali še novo mestno avtobusno linijo G5 Rotovž, ki ima postajališče tudi neposredno pred univerzitetnim kampusom in jim omogoča ugoden prevoz do več fakultet in ostalih ciljev. Med drugim do vseh fakultet in študentskih domov na območju kampusa na Gosposvetski cesti, tehniških fakultet, rektorata, medicinske fakultete, dodajo.

“Prav tako smo promovirali sistem P+R (parkiraj in presedi); ta namreč vključuje tudi dve parkirišči v neposredni bližini kampusa: ograjeno parkirišče pod Koroškim mostom (55 mest) in parkirišče v beli coni ob Koroški cesti (90 mest).”

“Glede na odziv študentov ocenjujemo, da je bil cilj promocijskega dogodka dosežen. Hkrati pa smo zabavnim animacijskim in glasbenim programom, v katerem je sodeloval mariborski raper Emkej, prispevali k sproščenemu vstopu v novo študijsko leto,” zaključijo.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...