8:15, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja poudarek na odnosu do sebe

Člani izobraževalnega projekta Kako si?, ki poteka pod okriljem Društva študentov psihologije Slovenije, že 17. leto zapored organizirajo različne dogodke ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra. Zvrstila se bodo predavanja, okrogle mize, delavnice in drugi dogodki, na temo odnosa do sebe, so sporočili organizatorji.

Med 3. in 13. oktobrom se bodo v Ljubljani in Mariboru zvrstila predavanja, okrogle mize, delavnice in drugi dogodki, na temo odnosa do sebe. V svetu, kjer nas hiter tempo vsakdana pogosto odtuji od samega sebe, je pomembno, da se ustavimo in si prisluhnemo, ko si iskreno odgovorimo na vprašanje: “Kako sem?”. To namreč ni le vprašanje, ampak ključno spoznanje o tem, da smo vredni lastne ljubezni, spoštovanja in časa, ki ga posvetimo sami sebi, so zapisali v sporočilu za javnost.

Tako je glavni namen letošnjega projekta ozavestiti o pomenu skrbi zase, o tem, kako pomembno je, da si vzamemo čas zase in se vključujemo v aktivnosti, ki nas polnijo in osrečujejo. “Skozi različne dogodke bomo naslovili odnos do sebe in ga skušali zaobjeti iz čim širše perspektive in preko različnih področjih našega življenja,” so zapisali organizatorji.

V Ljubljani bodo raziskovali svet hobijev in se pogovarjali o tem, kako nam lahko spremenijo življenje. Na okrogli mizi bodo spregovorili o usklajevanju osebnega življenja in delovnih obveznosti, o tem, kako se soočati s ključnimi življenjskimi prehodi in spremembami. Dotaknili se bodo tudi fizičnega vidika odnosa do sebe, in sicer športne aktivnosti in vpliva na počutje in blagostanje. Pripravili so tudi dve delavnici o tem, kako najbolje poskrbeti zase v stresnih obdobjih. Zaključili pa bodo z vodeno delavnico joge, ki je primerna tudi za začetnike.

V Mariboru bodo projekt odprli s filmskim večerom o vztrajnosti in notranji moči. Nadaljevali bodo s plesno delavnico salse, kjer bodo “pomigali za dušo” in okrepili odnos do samega sebe preko telesne aktivnosti. Sledi delavnica ustvarjalnega pisanja, organizirali bodo tudi delavnico o duševnem zdravju in vplivu na vsakdanje življenje.

Tako v Ljubljani kot v Mariboru bodo 10. oktobra, na svetovni dan duševnega zdravja, postavili tudi stojnici, v Ljubljani na Prešernovem trgu, v Mariboru pa v avli Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Vsi dogodki s strokovno vsebino so za obiskovalce brezplačni, so še sporočili organizatorji.

vir: sta

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...