11:21, sob, 6. Jul

VIDEO: Zaradi odpadnega blata zahtevajo sklic izredne seje





“Ljudem, ki smetijo naš življenjski prostor naj se sodi,” je na novinarski konferenci dejal Andrej Čuš.

Določeni ptujski mestni svetniki v skladu s 23. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ptuj vlagajo predlog za sklic izredne seje Mestnega sveta Mestne občine Ptuj zaradi nejasnosti in netransparentnega delovanja Komunalnega podjetja Ptuj, ki s svojim delom krni ugled mesta Ptuj in Komunalnega podjetja Ptuj, ki mu je bila s strani Mestnega sveta Mestne občine Ptuj zaupana naloga, po drugi strani pa zavira razvoj na drugih pomembnih področjih za Mestno občino Ptuj in Spodnje Podravje.

Kot pravijo, so zadnji dogodki v zvezi z odlaganjem odpadnega blata in ekološke “mafije” v Sloveniji dodobra razburkali in pretresli Slovenijo: “Hkrati pa so ob tem ponesli glas Ptuja tudi v tujino. Ker smo nad apatičnim načinom reševanja težav v MO Ptuj in državi razočarani, se je preko 1/3 članov mestnega sveta MO Ptuj iz različnih političnih opcij in strank odločilo, da kot prva izmed prizadetih in oškodovanih, skliče izredno sejo mestnega sveta, na katerem se bo lokalna skupnost do tega tudi opredelila.”

Predlagan dnevni red, za izredno sejo, menijo da bi moral biti sledeč: 

1. Problematika odvoza odpadnega blata iz Centralne čistilne naprave Ptuj in dogodki povezani s prevzemom odgovornosti za odvoz, predelavo in odlaganje. K točki 1: Problematika odvoza odpadnega blata iz Centralne čistilne naprave Ptuj in dogodki povezani s prevzemom odgovornosti za odvoz, predelavo in odlaganje.

Vse podrobnosti pa so razložili na novinarski konferenci, ki si jo lahko spodaj ogledate v celoti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.